Wij zijn Ballast Nedam

Onze mensen zijn onze grootste kracht

Profiel van Ballast Nedam

Ballast Nedam is een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf. We streven ernaar om een veilige en duurzame leefomgeving te creëren. Een omgeving waarin gezondheid, comfort en welzijn het allerbelangrijkst zijn. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren en zo toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Altijd met het oog op de duurzaamheid van de omgeving waarin we wonen, werken en leven.  
Als je met ons samenwerkt, kun je verwachten dat we open-minded en gretig zijn om te leren en verder te groeien. Zo kunnen we oplossingsgericht werken en klanten beter helpen. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. 

Onze geschiedenis is een route door het landschap

Ballast Nedam bestaat al 147 jaar. Daardoor hebben we een schat aan kennis en expertise opgebouwd. En we hebben een indrukwekkende lijst aan Nederlandse en internationale gebouwen, bruggen, tunnels, havens, woningen en snelwegen op onze naam staan. 

Onze geschiedenis

Challenge to Improve

We houden van een uitdaging. Met de toegevoegde waarde van onze internationale moederorganisatie Rönesans Holding en de inzet van onze professionele en gepassioneerde mensen, kunnen we veel uitdagingen aan. In ons manifest verklaren we onze visie op kansen in de bouwsector en de ambities die we hebben om het verschil te maken. 


→ Lees ons verhaal

Organisatiewaarden

We leven en werken volgens onze organisatiewaarden. Dat betekent dat we het gedrag stimuleren waar we sterk in geloven:
  • We richten ons op mensen en relaties

    We zijn bescheiden en respectvol naar anderen. We hebben oog voor de behoeften van anderen en streven naar oplossingen die daarop aansluiten. We zijn geloofwaardig om mee samen te werken. We doen wat we zeggen en bieden oplossingen op basis van ervaring.

  • We omarmen eigenaarschap

    We zijn ambitieuze en gedreven mensen, we zijn toegewijd aan het werk: we werken hard omdat we willen slagen. En we richten ons op eigenaarschap door verantwoordelijkheid te nemen voor ons werk en daarop aanspreekbaar te zijn.

  • We leren, passen aan en groeien

    We streven naar succes, we leren graag en willen resultaten boeken. We handelen met ondernemersgeest: we zijn praktisch en veerkrachtig en handelen met een ‘fix it’ mentaliteit. We omarmen diversiteit. We kijken vanuit een breder perspectief om rijkere inzichten te verkrijgen en passende oplossingen te creëren.

Onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam combineert de wendbaarheid en toegankelijkheid van een lokaal bedrijf, met de schaalvoordelen van een groot bouwbedrijf. 

Onze organisatieonderdelen zijn zoveel mogelijk zelfstandig opererende bedrijven. Zij hebben kennis van de lokale markt en kennen de klanten goed. De corporate organisatie ondersteunt en faciliteert de Business Units daar waar gezamenlijkheid tot efficiëntie en effectiviteit zorgt.

Zo kunnen we klanten en partners een totaaloplossing bieden.

→ Bekijk onze organisatieonderdelen

Bestuur en toezicht

Het hebben van inspirerende leiders op de juiste plek is een van onze belangrijkste overtuigingen. Bij Ballast Nedam vinden we dat iedereen een leider zou moeten zijn. Dat betekent commitment tonen, eigenaarschap nemen en handelen naar de waarden die we omarmen.

Onze Raad van Bestuur en onze Raad van Commissarissen begeleiden ons om onze ambities waar te kunnen maken.

Bestuur en toezicht

Management organisatieonderdelen

De dagelijkse leiding is in handen van het management van de organisatieonderdelen. Bekijk al onze inspirerende leiders in het overzicht.

→ Bekijk hier het volledige overzicht

 

Rönesans Holding

Rönesans Holding werd in 2015 aandeelhouder van Ballast Nedam. Het bedrijf is opgericht in 1993 en is momenteel actief als hoofdaannemer en investeerder in 30 landen over de hele wereld. De holding houdt zich bezig met de domeinen bouw, infra, vastgoedontwikkeling, energie, industriebouw en gezondheidszorg.

→ Lees meer over Rönesans Holding